Komkommergazpacho

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten (dompel ze kort in kokend water, spoel koud af).
  2. Snijd 1 tomaat in blokjes en snijd de rest grof.
  3. Schil de komkommer.
  4. Snijd 1/4 deel van de komkommer en de paprika in kleine blokjes en de rest in grove stukken.
  5. Pel en snipper de knoflook en snijd de bosui in smalle ringen.
  6. Bewaar de blokjes tomaat, kom-kommer, paprika en wat bosui in aparte schaaltjes.
  7. Verwijder de korstjes van 2 sneetjes brood en snijd ze in kleine blokjes (ca.1/2 cm.)
  8. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de broodblokjes lichtbruin tot croutons.
  9. Laat ze uitlekken op keukenpapier en doe ze in een schaaltje.
  10. Verkruimel de rest van het brood in een keukenmachine.
  11. Voeg grove stukken tomaat, kom-kommer, paprika, knoflook, bosui, 4 el olie en azijn toe.
  12. Pureer het geheel.
  13. Roer 1 l koud water door de soep en laat in de koelkast koud worden.
  14. Breng op smaak met zout, (cayenne)peper en peterselie.
  15. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  16. Verwarm het vlees 2 minuten in de magnetron op 700 Watt.
  17. Of bak de plakjes om en om in de koekenpan.
  18. Beleg het brood met warm vlees en bestrijk met tapenade.
  19. Zet de soep en de schaaltjes op tafel.
  20. Iedereen doet aan tafel naar smaak garnering in de soep.
  21. Eet het broodje erbij.

Ingrediënten

  • 500 g trostomaten
  • 1 komkommer
  • 1 gele paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 lente-/bosuitjes
  • 5 sneetjes witbrood
  • 6 el olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn
  • 10 g peterselie
  • 1 ciabatta
  • 200 g fricandeau
  • 4 el tomatentapenade

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

voorgerecht

Voedingswaarden

Energie 305 Kcal
Vetten 14 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 16 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.