Komkommersalade met gerookte makreel
Bereiding
- Schil de komkommer en snijd of schaaf hem in dunne plakjes.
- Bestrooi met wat zout en laat in een vergiet uitlekken.
- Pel de sinaasappels en snijd de partjes in stukjes.
- Halveer de tomaten.
- Snijd de augurkjes in plakjes.
- Hak de dille fijn.
- Trek het vel van de makreelfilets af, controleer op graatjes.
- Pluk of snijd de vis in stukjes.
- Schep in een schaal de komkommer, de sinaas-appels, de tomaten, de augurkjes, de makreel, de dille en de halfvolle mayonaise door elkaar.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Rooster het brood en snijd de toast schuin doormidden.
- Verdeel de salade over 4 borden en serveer de toast erbij.
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 2 sinaasappels
- 125 g cherry-/kerstomaatjes
- 4 zoetzure augurkjes
- 10 g dille
- 300 g gerookte makreelfilets
- 3 el halfvolle mayonaise
- 8 sneetjes brood
Bereidingtijd
15 minuten
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
hoofdgerecht
Voedingswaarden
Energie | 321 Kcal |
---|---|
Vetten | 17 g |
waarvan verzadigd | 0 g |
Koolhydraten | 14 g |
Vezels | 0 g |