Komkommersalade met gerookte makreel

Bereiding

  1. Schil de komkommer en snijd of schaaf hem in dunne plakjes.
  2. Bestrooi met wat zout en laat in een vergiet uitlekken.
  3. Pel de sinaasappels en snijd de partjes in stukjes.
  4. Halveer de tomaten.
  5. Snijd de augurkjes in plakjes.
  6. Hak de dille fijn.
  7. Trek het vel van de makreelfilets af, controleer op graatjes.
  8. Pluk of snijd de vis in stukjes.
  9. Schep in een schaal de komkommer, de sinaas-appels, de tomaten, de augurkjes, de makreel, de dille en de halfvolle mayonaise door elkaar.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Rooster het brood en snijd de toast schuin doormidden.
  12. Verdeel de salade over 4 borden en serveer de toast erbij.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 sinaasappels
  • 125 g cherry-/kerstomaatjes
  • 4 zoetzure augurkjes
  • 10 g dille
  • 300 g gerookte makreelfilets
  • 3 el halfvolle mayonaise
  • 8 sneetjes brood

Bereidingtijd

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 321 Kcal
Vetten 17 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 14 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.