Koolraapfriet met visburgers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Snijd de koolraap in reepjes, meng die met 2 el olie en wat peper en zout.
  3. Verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
  5. Schep geregeld om.
  6. Snijd de bieslook grof.
  7. Maal in een keukenmachine of met de staafmixer de visfilet met de helft van de bieslook, 2 el sweet chilisaus en de bloem fijn.
  8. Vorm met natte handen 4 burgers van het visgehakt.
  9. Bestrijk de burgers rondom licht met wat olie en leg ze naast de koolraapfriet in de oven.
  10. Keer als je de frieten omschept ook geregeld de burgers om.
  11. Bak de burgers in 5-8 minuten gaar.
  12. Maak een dressing van 2 el sweet chilisaus, 1 el olie en het citroensap.
  13. Breng op smaak met wat peper en zout.
  14. Halveer de broodjes en rooster ze eventueel knapperig.
  15. Meng de salade met de dressing.
  16. Snijd de broodjes doormidden.
  17. Leg op de onderste helft een plukje sla, daarop een burger, strooi er wat bieslook over en dek af met het bovenste deel van het broodje.
  18. Leg de broodjes op 4 borden, verdeel de koolraapfrieten en de salade over de borden.
  19. Serveer er eventueel nog wat sweet chilisaus bij.

Ingrediënten

  • 1 koolraap, geschild
  • 4 el olijfolie
  • 20 g verse bieslook
  • 400 g visfilets bijv. zalm
  • sweet chilisaus
  • 2 el bloem
  • 4 harde bruine broodjes
  • 2 el citroensap
  • 1 zak gemengde sla

Bereidingtijd

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 240 Kcal
Vetten 14 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 25 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.