Koolrabisalade met vleesrolletjes

Omschrijving

Schil de koolrabi’s, snijd de harde vezelige stukjes weg. Schaaf de koolrabi’s in dunne plakjes. Dit kan met de kaasschaaf (gebruik eventueel een theedoek of keukenwant ter bescherming). Leg de plakjes in koud water zodat ze knapperig worden. Snijd de mozzarella in reepjes. Meng 1/2 el balsamicoazijn met wat peper en zout. Wrijf de schnitzels ermee in.  Leg op elk wat mozzarella en een plukje rucola op en rol het vlees op. Zet vast met een cocktailprikker. Verhit 2 el olie in een pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg 1 dl warm water en een paar druppels balsamicoazijn toe.  Laat het vlees in ca. 15–20 minuten zachtjes gaar worden. Draai de rolletjes geregeld om. Kook of bak de krieltjes in ca. 10 minuten gaar. Snijd de tomaten in plakjes. Roer een dressing van 3 el olijfolie, 1 el balsamicoazijn en peper en zout. Meng in een kom de tomaten met de uitgelekte koolrabi, de rest van de rucola en de dressing. Verdeel de koolrabisalade over 4 borden en schep de vleesrolletjes en krieltjes erbij.

Ingrediënten

  • 2 koolrabi ‘s
  • 50 g mozzarella
  • 1½ el balsamicoazijn
  • 4 ongepaneerde kalfsschnitzels
  • 35 g rucola
  • 5 el olijfolie
  • 700 g voorgekookte krieltjes
  • 300 g tomaten

Bereidingtijd

ca. 25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Voedingswaarden

647;37;32;43

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.