Koolsalade met spinazie en peper-limoendressing

Bereiding

  1. Giet kokend water over de geschaafde kool en laat de kool goed uitlekken.
  2. Schep de kool, paprika, spinazie, gehakte basilicum en de helft van de rode pepers door elkaar.
  3. Meng de ingrediƫnten voor de dressing en voeg de rest van de rode pepers toe. Breng op smaak met zout.
  4. Schep de dressing door de salade en bestrooi met blaadjes basilicum.

Tips

  • Voeg 2 eetlepels sesamolie of sojasaus toe aan de dressing.
  • Bestrooi de salade met geroosterd sesamzaad.

Ingrediënten

  • 1 kleine witte kool of, geschaafd
  • 0,5 witte kool, geschaafd
  • 1 rode paprika, in smalle reepjes, zonder zaadjes
  • 200 g spinazie, panklaar
  • 1 bosje basilicum, de helft fijngehakt
  • 3 rode pepers, in stukjes, zonder zaadjes
  • 7 eetl. arachideolie of, voor de dressing
  • 7 eetl. olijfolie, voor de dressing
  • 5 eetl. limoensap of, voor de dressing
  • 5 eetl. citroensap, voor de dressing
  • 1 eetl. gemberwortel, geraspt, voor de dressing
  • 2 eetl. gembersiroop of, voor de dressing
  • 1 eetl. honing, voor de dressing
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt, voor de dressing

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Voedingswaarden

Energie 245 Kcal
Vetten 18 g
waarvan verzadigd 3 g
Koolhydraten 13 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.