Koolvisschotel met witlof en krieltjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200┬║C. Kook de krieltjes 10 minuten in water met zout en giet af.
  2. Halveer de witlof in de lengte. Kook 3-4 minuten, giet af en laat uitlekken.
  3. Bestrooi de koolvis met zout en peper en snijd in 8 stukken. Omwikkel de vis met het ontbijtspek.
  4. Schep de krieltjes en witlof in een braadslede of ovenschaal om met de olijfolie. Verdeel de koolvis erover met daartussen de knoflook, sinaasappel en tijm. Gaar het gerecht circa 25 minuten in het midden van de oven.

Ingrediënten

  • 750 g krieltjes met schil
  • 800 g witlof
  • 400 g koolvisfilets, ontdooid
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1 sinaasappel, in plakken
  • 4 el olijfolie
  • 1 el tijm, gehakt

Bereidingtijd

15 minuten

  • 25 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.