Kort gestoofde witlof met varkenshaas

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in vieren en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Giet ze af.
  3. Maak ondertussen de witlof schoon en snijd de struikjes in lange repen.
  4. Pel en snijd de uien grof.
  5. Maak de appels schoon en snijd ze in partjes.
  6. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  7. Wrijf de varkenshaas in met de helft van de tijm en naar smaak wat peper en zout.
  8. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de varkenshaas op matig hoog vuur in 10-15 minuten rondom goudbruin en gaar.
  9. Verhit ondertussen de rest van de boter in een stoofpan, voeg de witlofrepen, de ui en de appels, een scheutje heet water en de rest van de tijm toe en laat op matig vuur, met het deksel op de pan, in ca. 10 minuten gaar stoven.
  10. Breng op smaak met wat peper en zout.
  11. Haal het vlees uit de pan, verpak het in aluminiumfolie en houd het warm.
  12. Zet de koekenpan terug op het vuur, voeg het sap (of de wijn) toe en laat op hoog vuur 2 minuten flink koken.
  13. Voeg de mosterd toe en laat al roerende licht binden.
  14. Breng op smaak met wat peper en zout.
  15. Snijd het vlees in plakjes.
  16. Verdeel de gekookte aardappelen en de gebakken haasfilet over 4 borden.
  17. Leg de gestoofde witlof ernaast.
  18. Schep wat mosterdjus over het vlees en geef de rest van de jus er apart bij.

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappel
  • 600 g witlof
  • 2 uien
  • 2 appels
  • 4 takjes verse tijm
  • 400 g varkenshaas
  • 50 g boter
  • 150 ml appelsap
  • 2 el grove mosterd

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.