Krokante kipfingers met nectarinesalsa
Bereiding
- Verhit de olie tot 180°C. Strooi de bloem in een diep bord. Haal de kiprepen door de bloem.
- Meng de kerriepoeder door de eieren en giet dit mengsel in een diep bord. Haal de bebloemde kiprepen erdoor.
- Meng de pinda's met het broodkruim. Haal de kip erdoor. Druk de buitenste laag goed aan en zet de kip 15 minuten in de koelkast.
- Meng intussen de ingrediënten voor de salsa.
- Frituur enkele kiprepen tegelijk in circa 3 minuten goudbruin en gaar.
- Laat ze goed uitlekken en afkoelen in een vergiet bekleed met keukenpapier. Serveer ze koud met de salsa.
Tips
- Serveer de kipfingers in een puntzakje van bakpapier.
Ingrediënten
- frituurolie
- 500 g kipfilets, in lange repen
- 6 eetl. bloem
- 1 mespunt kerriepoeder
- 2 eieren, geklutst
- 150 g pinda's, fijngehakt
- 125 g fijn broodkruim
- 3 nectarines, geschild, in kleine blokjes, voor de nectarinesalsa
- 1 kleine rode ui, fijngesnipperd, voor de nectarinesalsa
- 1 theel. tabasco, voor de nectarinesalsa
- 2 eetl. verse koriander, gehakt, voor de nectarinesalsa
- 2 eetl. citroensap, voor de nectarinesalsa
Bereidingtijd
30 minuten
Moeilijkheidsgraad
Menugang
lunch
Voedingswaarden
Energie | 790 Kcal |
---|---|
Vetten | 45 g |
waarvan verzadigd | 7 g |
Koolhydraten | 44 g |
Vezels | 0 g |