Krokante kipfingers met nectarinesalsa

Bereiding

  1. Verhit de olie tot 180°C. Strooi de bloem in een diep bord. Haal de kiprepen door de bloem.
  2. Meng de kerriepoeder door de eieren en giet dit mengsel in een diep bord. Haal de bebloemde kiprepen erdoor.
  3. Meng de pinda's met het broodkruim. Haal de kip erdoor. Druk de buitenste laag goed aan en zet de kip 15 minuten in de koelkast.
  4. Meng intussen de ingrediënten voor de salsa.
  5. Frituur enkele kiprepen tegelijk in circa 3 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat ze goed uitlekken en afkoelen in een vergiet bekleed met keukenpapier. Serveer ze koud met de salsa.

Tips

  • Serveer de kipfingers in een puntzakje van bakpapier.

Ingrediënten

  • frituurolie
  • 500 g kipfilets, in lange repen
  • 6 eetl. bloem
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • 2 eieren, geklutst
  • 150 g pinda's, fijngehakt
  • 125 g fijn broodkruim
  • 3 nectarines, geschild, in kleine blokjes, voor de nectarinesalsa
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd, voor de nectarinesalsa
  • 1 theel. tabasco, voor de nectarinesalsa
  • 2 eetl. verse koriander, gehakt, voor de nectarinesalsa
  • 2 eetl. citroensap, voor de nectarinesalsa

Bereidingtijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch

Voedingswaarden

Energie 790 Kcal
Vetten 45 g
waarvan verzadigd 7 g
Koolhydraten 44 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: