Kruidig stoofvlees met kidneybonen en cacao

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan.
  2. Fruit de ui en knoflook in het bakvet. Schep de komijn, koriander, kaneel, rode peper en wortel erdoor en bak even mee.
  3. Schep de tomaat en cacao erdoor en bak 3-4 minuten.
  4. Schep het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  5. Laat op een lage stand circa 2 uur zachtjes stoven.
  6. Roer circa 15 minuten voor het einde van de stooftijd de bonen erdoor en verwarm mee.

Ingrediënten

  • 500 g magere runderlappen, in blokjes
  • 60 ml olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theel. komijnpoeder (djinten)
  • 1 theel. korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 rode peper, in stukjes, zonder zaadjes
  • 1 winterwortel, geschild, in stukken
  • 2 grote tomaten, in stukken
  • 1 eetl. cacaopoeder
  • 250 ml vleesbouillon
  • 400 g kidneybonen, afgespoeld, uitgelekt, blik

Bereidingtijd

20 minuten

  • 120 minuten stooftijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.