Kruidige havermoutburger met linzen en zoete aardappel

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de halve aardappels in met olie en rooster in de oven in circa 20 minuten gaar. Laat afkoelen. Verwijder de schil van de aardappels en prak met een vork het aardappelkruim met de linzen en specerijen door elkaar. Voeg een snuf zout toe en meng met de bosui, koriander en havermout. Voeg eventueel wat meer havermout toe als het mengsel te vochtig is. Vorm 4 platte burgers van het havermoutmengsel en laat afgedekt 1 uur opstijven in de koelkast.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de burgers om en om goudbruin. Rooster intussen de pitabroodjes in een broodrooster en snijd ze open.
  2. Verdeel de hummus, een paar blaadjes sla en wat uienringen over de pita's. Leg de burgers erop en serveer d4 kruidige havermoutburger direct.

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel, gehalveerd, gewassen
  • 150 g linzen, afgespoeld, uitgelekt, blik
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 mespunt korianderpoeder (ketoembar)
  • 1 mespunt kurkuma
  • 2 lente-/bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • 50 g havermout
  • 2 el olijfolie
  • 4 pitabroodjes
  • 4 el hummus
  • 8 blaadjes kropsla, gedroogd, gewassen
  • 1 rode ui, in dunne ringen

Bereidingtijd

20 minuten

  • 20 minuten oventijd
  • 60 minuten koelen

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.