Kruidige kerstham met ananas

Bereiding

  1. Verwarm de ham zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Bestrooi de plakken ananas met de suiker, leg ze naast elkaar in een pan en laat ze lichtbruin kleuren.
  3. Verwarm de ovengrill. Kerf de buitenkant van de warme ham kruislings in en steek er op de kruispunten een kruidnagel in.
  4. Bestrijk de ham met de olie en strooi er cayennepeper of paprikapoeder over.
  5. Zet de ham niet te dicht onder de hete ovengrill en laat hem goudbruin kleuren. Serveer de ham op de ananasplakken.

Ingrediënten

  • 1 beenham, Ć  600 g
  • 1 verse ananas of, gehalveerd, geschild, in plakken van 1 - 1.5 cm
  • 567 g ananasschijven, gehalveerd, uitgelekt, blik
  • 75 g bruine basterdsuiker of
  • 75 g rietsuiker
  • 20 kruidnagels
  • 2 eetl. zonnebloemolie of
  • 2 eetl. arachideolie
  • 1 mespunt cayennepeper of
  • 1 mespunt paprikapoeder

Bereidingtijd

35 minuten

Aantal personen

6 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.