Krustiebroodje met kerrie-eitjes

Bereiding

  1. Snijd het bosuitje in smalle ringen. Verhit in een koekenpan op een matig hoog vuur een klein scheutje olie. Breek de eieren naast elkaar in de pan. Maak de dooier met een vork kapot. Strooi er royaal kerriepoeder, eventueel een beetje zout en de bosuitjes over. Wacht tot de eieren aan de bovenkant nog net niet droog zijn en keer ze om. Bak heel kort en draai terug.
  2. Snijd ondertussen de broodjes open, besmeer ze met smeerkaas en beleg ze met het (warme of afgekoelde) ei. Pak de broodjes in en neem ze mee of eet ze direct op.
  3. Lekker met een pluk gemengde sla en/of alfalfa op het ei en bestrooi eventueel met wat peterselie of koriander.

Tips

  • Voor een koolhydraatarme lunch kun je het ei ook met salade eten in plaats van op een broodje.

Ingrediënten

  • 1 lente-/bosui
  • zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • kerriepoeder
  • 2 Krustiebroodjes
  • 3 el smeerkaas (naar keuze)

Bereidingtijd

8 minuten

Aantal personen

2 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch

Voedingswaarden

Energie 340 Kcal
Vetten 16 g
waarvan verzadigd 6 g
Koolhydraten 32 g
Vezels 24 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.