Lasagne al forno met worstvlees

Omschrijving

Ontvel de verse worst en verbrokkel het vlees. Fruit voor de tomatensaus de ui, de wortel en de bleekselderij 3-5 minuten in de olijfolie in een braadpan. Voeg het gehakt en de worst toe en bak het rul. Schenk de wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Voeg de gezeefde tomaten, het laurierblaadje, zout en peper toe. Doe het deksel op de pan en laat de saus circa 30 minuten pruttelen. Roer af en toe door. Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut. Schenk de melk er beetje bij beetje bij. Roer goed zodat er geen klontjes ontstaan. Blijf roeren tot de saus bindt in 4-5 minuten. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep een laagje tomatensaus en bechamelsaus in de schaal. Leg er een laag lasagnevellen op. Schep op de lasagnevellen een laag tomatensaus en bechamelsaus. Ga zo verder tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laag tomatensaus en bechamelsaus. Verdeel de mozzarella over de lasagne. Bak de lasagne 30-35 minuten in het midden van de oven. Haal de lasagne uit de oven en serveer.

Variatie
Vervang mozzarella door geraspte pecorinokaas.

Tip: Lekker met een groene salade.

Ingrediënten

  • 250 g braadworst of saucijzen
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 wortel (in kleine blokjes)
  • 1 stengel bleekselderij (in kleine stukjes)
  • 1,5 el olijfolie
  • 250 g rundergehakt
  • 150 ml rode wijn
  • 500 g gezeefde tomaten
  • 1 laurierblaadje
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • nootmuskaat
  • 500 g lasagnevellen (gedroogde)
  • 200 g mozzarella (in plakjes)
  • ovenschaal ingevet

Bereidingtijd

ca. 55 minuten

Aantal personen

6 personen

Moeilijkheidsgraad

Voedingswaarden

790;32;38;79

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.