Lasagne al forno met worstvlees

Bereiding

  1. Ontvel de verse worst en verbrokkel het vlees.
  2. Fruit voor de tomatensaus de ui, de wortel en de bleekselderij 3-5 minuten in de olijfolie in een braadpan.
  3. Voeg het gehakt en de worst toe en bak het rul. Schenk de wijn erbij en laat de alcohol verdampen.
  4. Voeg de gezeefde tomaten, het laurierblaadje, zout en peper toe. Doe het deksel op de pan en laat de saus circa 30 minuten pruttelen. Roer af en toe door.
  5. Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut.
  6. Schenk de melk er beetje bij beetje bij. Roer goed zodat er geen klontjes ontstaan. Blijf roeren tot de saus bindt in 4-5 minuten. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  7. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep een laagje tomatensaus en bechamelsaus in de schaal. Leg er een laag lasagnevellen op.
  8. Schep op de lasagnevellen een laag tomatensaus en bechamelsaus. Ga zo verder tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laag tomatensaus en bechamelsaus.
  9. Verdeel de mozzarella over de lasagne. Bak de lasagne 30-35 minuten in het midden van de oven. Haal de lasagne uit de oven en serveer.

Ingrediënten

  • 250 g braadworsten of, voor de tomatensaus
  • 250 g saucijzen, voor de tomatensaus
  • 1 ui, gesnipperd, voor de tomatensaus
  • 1 wortel, in kleine blokjes, voor de tomatensaus
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes, voor de tomatensaus
  • 1,5 eetl. olijfolie, voor de tomatensaus
  • 250 g rundergehakt, voor de tomatensaus
  • 150 ml rode wijn, voor de tomatensaus
  • 500 g gezeefde tomaten, voor de tomatensaus
  • 1 laurierblaadje, voor de tomatensaus
  • 50 g boter, voor de bechamelsaus
  • 50 g bloem, voor de bechamelsaus
  • 500 ml melk, voor de bechamelsaus
  • nootmuskaat, voor de bechamelsaus
  • 500 g lasagnevellen, gedroogde, voor de bechamelsaus
  • 200 g mozzarella, in plakjes, voor de bechamelsaus

Benodigdheden

  • ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

55 minuten

  • 35 minuten oventijd

Aantal personen

6 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.