Lasagne met ragout van gehakt en champignons

Bereiding

  1. Bak het gehakt en de pancetta gelijktijdig in een droge koekenpan rul en bruin.
  2. Voeg de ui toe en bak nog een paar minuten mee.
  3. Voeg de champignons, rozemarijn en knoflook toe en bak op middelhoge stand tot de champignons wat geslonken zijn.
  4. Strooi de bloem erover en roer dit even om. Giet de bouillon er al roerend bij en laat de ragout aan de kook komen. Laat op lage stand 5 minuten pruttelen en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor op 180┬░C. Bestrijk een rechthoekige ovenschaal of 4 ovenschaaltjes met een lepeltje ragout en leg hier 4 lasagnevellen op.
  6. Maak 3 lagen van de vulling en eindig met de laatste pastavellen. Bekleed de pastavellen met de plakjes mozzarella en bestrooi met een snufje rozemarijn, de pijnboompitten en wat gemalen (witte) peper.
  7. Bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.

Ingrediënten

  • 400 g half-om-half gehakt
  • 100 g pancetta of, fijngesneden
  • 100 g bacon, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 g champignons, fijngesneden, schoongeborsteld
  • 1 theel. gedroogde rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 eetl. bloem
  • 250 ml vleesbouillon van tablet, warm
  • 16 lasagnebladen
  • 2 bollen mozzarella, in dunne plakken
  • 20 g pijnboompitten

Benodigdheden

  • rechthoekige ovenschaal of
  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes

Bereidingtijd

20 minuten

  • 30 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.