Lasagne met wintergroenten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rul het rundergehakt in een koekenpan zonder olie op laag vuur.
- Pel en snipper de ui en voeg na 2 minuten samen met de oregano en het laurierblaadje toe.
- Pers de teentjes knoflook en voeg ook toe.
- Schep regelmatig om.
- Schrap ondertussen de wortel en snijd in blokjes.
- Was de prei en snijd in halve ringen.
- Voeg de wortel, pompoenblokjes en de prei toe en bak dit 3 minuten mee.
- Roer regelmatig.
- Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Laat 10-15 minuten pruttelen.
- Verwijder het laurierblaadje.
- Bouw de lasagne op met als eerste een laagje saus.
- Bedek de saus met een enkele laag volkoren lasagnebladen en herhaal dit tot de saus op is.
- Eindig met een sauslaag.
- Bedek de bovenste laag met de ricotta.
- Bestrooi met wat peper.
- Verdeel als laatst de pijnboompitjes over de ricotta.
- Bak de lasagne in 30-40 minuten gaar in de oven.
Ingrediënten
- 450 g gesneden pompoen
- 300 g rundergehakt
- 1 grote ui
- 1 el gedroogde oregano
- 1 laurierblaadje
- 3 teentjes knoflook
- 1 winterwortel
- 1 prei
- 800 g tomatenblokjes in blik
- 200 g volkoren lasagnevellen
- 200 g ricotta
- 4 el pijnboompitten
Benodigdheden
- ovenschaal
Bereidingtijd
50 minuten
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
hoofdgerecht
Voedingswaarden
Energie | 579 Kcal |
---|---|
Vetten | 24 g |
waarvan verzadigd | 0 g |
Koolhydraten | 52 g |
Vezels | 0 g |