Lasagne met wintergroenten

Omschrijving

Verwarm de oven voor op 180°C. Gebruikt u een hele pompoen? Verwijder alvast de pitten uit de helft van de pompoen. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Rul het rundergehakt in een koekenpan zonder olie op laag vuur. Pel en snipper de ui en voeg na 2 minuten samen met de oregano en het laurierblaadje toe. Pers de teentjes knoflook en voeg ook toe. Schep regelmatig om. Schrap ondertussen de wortel en snijd in blokjes. Was de prei en snijd in halve ringen. Voeg de wortel, pompoenblokjes en de prei toe en bak dit 3 minuten mee. Roer regelmatig. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met peper en eventueel wat zout. Laat 10-15 minuten pruttelen. Verwijder het laurierblaadje. Bouw de lasagne op met als eerste een laagje saus. Bedek de saus met een enkele laag volkoren lasagnebladen en herhaal dit tot de saus op is. Eindig met een sauslaag. Bedek de bovenste laag met de ricotta. Bestrooi met wat peper. Verdeel als laatst de pijnboompitjes over de ricotta. Bak de lasagne in 30-40 minuten gaar in de oven.

Ingrediënten

  • ½ pompoen (ca. 450 g) of 450 g pompoenblokjes
  • 300 g (extra mager) rundergehakt
  • 1 grote ui
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 blaadje laurier
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • 2 blikken tomatenblokjes à 400 g
  • 200 g volkoren lasagnebladen
  • 200 g ricotta
  • 4 el pijnboompitjes
  • benodigdheden: ovenschaal

Bereidingtijd

ca. 50 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Voedingswaarden

579;24;32;52

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.