Lauwwarme zalm met bloemkool

Omschrijving

Breng de bouillon aan de kook. Leg de zalm in het vocht, zet het vuur direct uit en laat staan tot het lauw of koud is. De zalm is dan mooi gaar. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook ze in ruim kokend water met wat zout beetgaar (4-6 minuten). Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snijd de uien in smalle ringen. Hak de hazelnoten en de kruiden grof. Halveer en pers de citroen. Meng de hazelnoten met de helft van de mayonaise, 1-2 el citroensap en wat peper. Meng de rest van de mayonaise met een paar eetlepels van het koude kookvocht van de zalm en wat citroensap. Schep deze dressing door de bloemkool. Voeg de uien toe. Haal de blaadjes sla los. Meng de blaadjes sla met de bloemkool en uiensalade. Verdeel over 4 borden. Schep de tagliatelle erbij. Leg de zalm daarop en schep de hazelnootmayo erover. Bestrooi met peper, wat zout en de groene kruiden.
Tip: Vervang de bloemkool door broccoliroosjes of reepjes venkel. Gebruik als je venkel gebruikt het fijne venkelgroen ook om over het gerecht te strooien.

Ingrediënten

  • 1,5 l visbouillion
  • 600 g (4 stukken) zalmfilet
  • 400 g bloemkool
  • 250 g tagliatelle
  • 2 kleine rode uien
  • 75 g hazelnoten
  • 10 takjes groene kruiden
  • 1 citroen
  • 8 el mayonaise
  • 2 kropjes Little Gem (sla)

Bereidingtijd

ca. 30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Voedingswaarden

675;37;25;60

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.