Lenteburger met tzatziki

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui. Meng deze ui met de eieren, maizena, broodkruim, doperwten, zout en peper in de keukenmachine en hak op de pulseerstand tot de erwten iets openbarsten.
  2. Schep het mengsel uit de keukenmachine en meng de knoflook, bosui, oregano en munt erdoor. Vorm er 4 grote burgers van en leg ze afgedekt in de koelkast.
  3. Meng intussen de ingredie╠łnten voor de tzatziki en breng op smaak met zout en peper. Bak de burgers 3 minuten per kant op de bakplaat op de barbecue.
  4. Bestrijk de snijkanten van de broodjes met olie en leg ze op het rooster van de barbecue tot ze lichtbruin zijn. Beleg de broodjes met plakken tomaat, leg de burgers erop en verdeel de tzatziki erover.

Ingrediënten

  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 2 eieren
  • 1 eetl. maizena of
  • 1 eetl. bloem
  • 80 g fijn broodkruim of
  • 80 g paneermeel
  • 750 g diepvriesdoperwten, ontdooid
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 1 eetl. oregano of, gehakt
  • 1 eetl. peterselie, gehakt
  • 1 eetl. munt, gehakt
  • 4 Italiaanse bollen of, opengesneden
  • 4 ciabattabroodjes, opengesneden
  • 4 trostomaten, in plakken
  • 250 ml Griekse yoghurt, voor de tzatziki
  • 1 kleine komkommer, grof geraspt, voor de tzatziki
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt, voor de tzatziki

Benodigdheden

  • barbecue
  • keukenmachine
  • bakplaat, ingevet

Bereidingtijd

40 minuten

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht, hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 645 Kcal
Vetten 22 g
waarvan verzadigd 8 g
Koolhydraten 81 g
Vezels 13 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.