Lente‘pizza' met gegrilde groenten en mozzarella

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Schaaf de courgette in lange plakken. Snijd de aubergine in lange dunne plakken. Snijd de trostomaten in dunne plakken of partjes. Halveer de asperges in de lengte.
  2. Besprenkel alle groenten met olijfolie en rooster ze aan beide kanten circa 2 minuten in een hete grillpan. Bestrooi met de Italiaanse kruiden en houd de groenten warm in de oven.
  3. Rooster de tortillawraps kort in een beetje olijfolie in een koekenpan en leg ze op warme borden. Bestrijk met de tapenade en verdeel de gegrilde groenten erover. Leg plakjes mozzarella erop en verdeel er wat basilicum over.

Tips

  • Vervang de tortillawraps in dit recept door dunne sneetjes geroosterd brood.
  • Neem plakken venkel in plaats van aubergine.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 4 trostomaten
  • 200 g groene asperges
  • olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 4 tortillawraps
  • 125 g tomatentapenade
  • 200 g mozzarella, in plakken
  • basilicumblaadje

Benodigdheden

  • grillpan

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, klein gerecht, brunch

Voedingswaarden

Energie 595 Kcal
Vetten 33 g
waarvan verzadigd 9 g
Koolhydraten 51 g
Vezels 7 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: