Linzensalade met aubergine en granaatappel

Bereiding

  1. Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de aubergine­ blokjes circa 15 minuten op middelhoge stand.
  2. Meng de linzen met de munt, sjalot, tomaat, citroenrasp, ­sap, en rest van de olijfolie. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Klop de pitjes uit de granaatappel.
  3. Schep de salade op een schaal en verdeel de aubergine erover. Besprenkel met de yoghurt en bestrooi met de sesam en granaatappelpitjes.

Ingrediënten

  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 aubergines, in blokjes
  • 2 blikken linzen, uitgelekt
  • 1 bosje munt, fijngehakt
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 1 citroen, rasp en sap
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 1 granaatappel, gehalveerd
  • 5 eetl. yoghurt

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht, hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 460 Kcal
Vetten 23 g
waarvan verzadigd 4 g
Koolhydraten 44 g
Vezels 11 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.