Linzenschotel met saucijsjes

Bereiding

  1. Bak de spekblokjes in 1 eetlepel olijfolie.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 minuten mee.
  3. Roer de linzen erdoor en giet er zoveel water bij dat ze net onderstaan. Breng aan de kook en kook zachtjes 25-30 minuten. Roer regelmatig tot de linzen gaar zijn en het vocht is opgenomen.
  4. Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de paprika en bleekselderij toe. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep er 3 eetlepels olijfolie en citroensap door. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  6. Bak intussen de saucijsjes in de rest van de olijfolie. Leg de worstjes op de linzenschotel en bestrooi met de peterselie.
  7. Serveer eventueel met grof bruinbrood.

Ingrediënten

  • 100 g mager gerookt spek, in blokjes
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 350 g gedroogde linzen
  • 1 rode paprika, in reepjes, zonder zaadjes
  • 1 groene paprika, in reepjes, zonder zaadjes
  • 2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
  • 1 eetl. citroensap of
  • 1 eetl. rodewijnazijn
  • 500 g saucijzen of
  • 500 g chipolataworstjes of
  • 500 g merguezworstjes
  • 3 eetl. verse peterselie, gehakt

Bereidingtijd

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.