Linzensoep met kerrie en zoete aardappel

Bereiding

  1. Houd het groen van de selderijstengels apart. Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit de uien op een lage stand in circa 5 minuten lichtbruin.
  2. Voeg de kerriepoeder, knoflook en aardappelblokjes toe en roerbak nog een paar minuten.
  3. Giet de bouillon erbij en kook 5 minuten door. Voeg de bleekselderij en linzen toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  4. Breng de soep eventueel op smaak met peper. Hak het selderijgroen grof en bestrooi de soep ermee.

Ingrediënten

  • 2 eetl. olie
  • 3 uien, gesnipperd
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 zoete aardappels, geschild, in kleine blokjes
  • 1 l groentebouillon van tablet, heet
  • 3 stengels bleekselderij, dun geschild, in boogjes
  • 2 blikjes bruine linzen, uitgelekt, Ć  200 g

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.