Luiks stoofvlees

Bereiding

  1. Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin in 5 minuten.
  2. Voeg de uien, wortel en bleekselderij toe en bak ze even mee.
  3. Giet de bouillon erbij en voeg peper, zout, paprikapoeder, tijm, laurier en mosterd toe. Stoof bij gebruik van hamlappen zachtjes 20 minuten, bij runderlappen 75 minuten.
  4. Voeg het bier en de honing toe en stoof nog 15 minuten. Meng de maïzena of bloem door de room, roer het mengsel door de stoofpot en bind de saus ermee op een lage stand.
  5. Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met gekookte aardappelen of grof bruinbrood.

Ingrediënten

  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 75 g boter
  • 1 kg hamlap of, in repen
  • 1 kg magere runderlap, in repen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 winterwortel, geschild, in plakjes
  • 5 stengels bleekselderij, dun geschild, in boogjes
  • 400 ml vleesbouillon of
  • 400 ml vleesfond
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 1 eetl. verse tijm of, gehakt
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetl. mosterd
  • 1 fles donker bier
  • 2 eetl. honing
  • 1 eetl. maizena of
  • 1 eetl. bloem
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetl. verse peterselie of, gehakt
  • 2 eetl. diepvriespeterselie, gehakt

Bereidingtijd

25 minuten

  • 35 minuten stooftijd

Aantal personen

6 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.