Maaltijdbroodjes met zuurkool en worst

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200┬░C. Verwarm de olie en bak hierin de spekjes een beetje uit. Schep ze uit de pan en houd apart.
  2. Braad de saucijzen om en om bruin, voeg een paar eetlepels water toe en bak ze in circa 10 minuten gaar.
  3. Bak ondertussen de broodjes in 8 minuten lichtbruin in de oven. Laat ze even afkoelen en snijd ze open. Verwarm tegelijkertijd de zuurkool op een lage stand en voeg de spekjes er aan toe.
  4. Roer van de mosterd en mayonaise een sausje en besmeer hiermee de broodjes. Beleg ze met een beetje zuurkool en hierop een worst. Serveer met augurk en gebakken uitjes.

Ingrediënten

  • 1 eetl. olie
  • 100 g gerookte ontbijtspekblokjes
  • 4 saucijzen
  • 4 afbakbroodjes
  • 250 g zuurkool, gekookt
  • 2 eetl. scherpe mosterd
  • 1 eetl. mayonaise
  • 2 middelgrote zoetzure augurkjes, in plakjes
  • 4 eetl. gebakken uitjes, kant-en-klaar

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.