Maaltijdsoep met kikkererwten en falafel

Bereiding

  1. Week de gedroogde kikkererwten een nacht van tevoren in 400 ml water.
  2. Snipper de ui en snij de paprika’s in kleine blokjes. Zet een soeppan met 1 el olijfolie op middelhoog vuur. Doe alle groenten met het gemalen komijnzaad in de soeppan en fruit 3 min aan. Laat de kikkererwten uitlekken, doe ze met de gezeefde tomaat en 750 ml water erbij en breng op smaak met peper en zout.
  3. Breng aan de kook en laat 35 min doorkoken. Test of de erwten gaar genoeg zijn en laat zo nodig nog even doorkoken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Snij de stukjes falafel in vieren en bak ze rondom in 1 el olijfolie in 2-3 min knapperig. Serveer de soep in kommen, gegarneerd met de gebakken falafel, een schep yoghurt en wat peterselie en serveer direct.

Ingrediënten

  • 250 g gedroogde kikkererwten
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 el olijfolie
  • 0,5 tl komijnzaad, gemalen
  • 150 g gezeefde tomaten
  • 100 g Maza falafel
  • 4 el yoghurt
  • bladpeterselie

Bereidingtijd

45 minuten

Aantal personen

2 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.