Makreelsalade met appel

Bereiding

  1. Besprenkel de ui met de helft van het citroensap en zet apart.
  2. Kook de aardappels in circa 15 minuten beetgaar en giet ze af. Halveer ze.
  3. Meng de ingrediƫnten voor de dressing met de rest van het citroensap, zout en peper. Schep de krieltjes met de appel, makreel en dressing door elkaar.
  4. Rooster het spek in een droge hete koekenpan krokant.
  5. Verdeel de spinazie over borden en schep de makreelsalade erop. Leg de, eventueel grof verkruimelde, spekjes en uienringen erop. Garneer met partjes ei.
  6. Lekker met bruin stokbrood.

Ingrediënten

  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 citroenen, sap
  • 500 g krieltjes met schil
  • 2 appels, geschild, in blokjes
  • 2 gerookte makrelen, in stukjes, schoongemaakt
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 300 g spinazie, panklaar
  • 4 eieren, in partjes, hardgekookt
  • 5 eetl. olijfolie, voor de dressing
  • 1 theel. grove mosterd, voor de dressing
  • 1 eetl. verse dille, fijngehakt, voor de dressing
  • 1 theel. honing, voor de dressing
  • 3 eetl. slasaus of, voor de dressing
  • 3 eetl. yoghurt, voor de dressing

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

6 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 595 Kcal
Vetten 41 g
waarvan verzadigd 9 g
Koolhydraten 26 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.