Marokkaanse hachee met dadels

Bereiding

  1. Bestrooi het hacheevlees met wat peper en eventueel zout.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een braad-/stoofpan en bak hierin het vlees op een matig vuur een beetje aan.
  3. Voeg de uien (het laurierblaadje uit de verpakking als dat erbij zit) en de ras al hanout toe en bak 3 minuten al omscheppende mee.
  4. Schuif het vlees-uienmengsel naar 1 kant van de pan. Schep de tomatenpuree ernaast en bak omscheppend 1-2 minuten.
  5. Voeg de dadels toe en meng alles door elkaar.
  6. Voeg zoveel heet water toe dat de hachee onder staat en breng aan de kook.
  7. Leg een deksel half op de pan. Stoof het vlees zachtjes gaar op het allerlaagste pitje of in de oven op 150°C: 2½-3 uur.
  8. Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe
  9. Knip er wat peterselie en/of koriander boven fijn.

Ingrediënten

  • 750 g hacheevlees
  • olijfolie
  • 300 g uienringen
  • 2 el ras el hanout
  • 70 g tomatenpuree
  • 50 g dadels, zonder pit
  • takjes koriander, of peterselie

Bereidingtijd

180 minuten

Aantal personen

5 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.