Meringata-stracciatella met espressocrème

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100ºC. Klop de eiwitten in een vetvrije kom 1 minuut met een mixer op middelhoge stand.
  2. Verhoog de snelheid van de mixer zodra het eiwit schuimig wordt en het volume toeneemt. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe en klop het schuim tot stevige witte pieken.
  3. Schep met 2 lichtvochtige eetlepels circa 18 mooie hoopjes van 5-6 cm Ø met tussenruimte op het bakpapier. Droog het schuim circa 1 uur in de oven (laat niet verkleuren).
  4. Laat afkoelen en neem van het bakpapier. Klop intussen de crème fraîche op en meng de mascarpone, het koffiepoeder en de poedersuiker erdoor.
  5. Zet eventueel in de koelkast. Leg wat schuimbollen als bodem op een schaal.
  6. Plak de rest van de bollen royaal met de espressocrème tot een piramidevorm op elkaar. Schaaf de chocolade vlak voor het serveren erover.

Ingrediënten

  • 5 eiwitten
  • 275 g fijne tafelsuiker
  • 200 ml crème fraîche
  • 125 g mascarpone
  • 2 zakjes oploskoffiepoeder voor espresso
  • 1 el poedersuiker
  • 125 g pure chocolade

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereidingtijd

30 minuten

  • 60 minuten oventijd

Aantal personen

6 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Voedingswaarden

Energie 500 Kcal
Vetten 26 g
waarvan verzadigd 17 g
Koolhydraten 58 g
Vezels 1 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.