Mexicaanse stamppot met pulled chicken

Bereiding

  1. Verhit de helft van de olie en braad hierin de kip rondom goudbruin. Voeg de chilisaus, paprikapoeder en bouillon toe en stoof afgedekt circa 25 minuten.
  2. Kook intussen de aardappels gaar in water met zout. Meng de crème fraîche met de groene kruiden en zet apart.
  3. Verhit de rest van de olie in een kookpan en fruit hierin de ui. Verwarm de bonen en mais, giet af en laat uitlekken.
  4. Voeg de gekookte aardappels toe aan de ui en stamp grof met zout en peper. Schep de bonen en mais erdoor.
  5. Pluk de gare kip in stukjes. Serveer de stamppot met de pulled chicken en een lepel van de crème fraîche erop.

Ingrediënten

  • 5 eetl. arachideolie of
  • 5 eetl. olijfolie
  • 750 g kipdijfilets, in blokjes
  • 3 eetl. zoete chilisaus
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 kg kruimige aardappel, geschild, in stukken
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eetl. groene kruiden, gehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • circa 300 g kidneybonen, blik
  • circa 250 g mais, blik

Bereidingtijd

45 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.