Minestronesoep met risotto en worst

Bereiding

  1. Los de bouillontabletten op in 700 milliliter kokend water. Verhit de olie en fruit hierin het spek met de ui circa 5 minuten op een lage stand tot de ui zacht is.
  2. Voeg de bleekselderij, wortel, knoflook en kruiden toe en fruit nog enkele minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes, bouillon en rijst toe en breng aan de kook. Laat de soep afgedekt circa 10 minuten pruttelen op een lage stand.
  4. Voeg de worst, kikkererwten en courgette toe en laat nogmaals circa 10 minuten zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn.
  5. Breng de soep op smaak met zout en peper en roer de basilicum erdoorheen. Bestrooi voor het serveren met de kaas. Lekker met brood.

Ingrediënten

  • 2 vleesbouillontabletten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 100 g ontbijtspek, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 1 winterwortel, geschrapt, in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetl. gedroogde italiaanse kruiden
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 800 ml tomatenblokjes, blik
  • 50 g risottorijst
  • 2 saucijzen, in stukjes
  • circa 400 g kikkererwten of, uitgelekt
  • circa 400 g witte bonen, uitgelekt
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 bosje verse basilicum, grof gehakt
  • 50 g Parmezaanse kaas, versgeraspt

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.