Mini courgettequiches met gerookte zalm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Snijd de courgette in hele kleine blokjes en de uitjes in zeer smalle ringetjes. Haal de dille sprietjes van de takjes en hak ze fijn.
  3. Rasp de schil van de citroen en meng met de courgette, uitjes, dille en paneermeel. Snijd de gerookte zalm in stukjes.
  4. Klop de eieren los met de creme fraiche en wat peper en zout. Niet teveel zout gebruiken want de zalm is ook zout. Voeg een paar druppels citroensap toe.
  5. Vet de vormpjes in met boter. Bedek ze met een plakje deeg en snijd het overhangende deeg eraf. Druk de deegplakjes goed aan elkaar vast. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  6. Meng het courgettemengsel met de zalm. Vul de vormpjes met het courgette-zalmmengsel en verdeel het ei erover.
  7. Bak de mini-quiches in 20-25 minuten lichtbruin en gaar. Ze voelen dan stevig aan. Warm of lauw serveren.

Tips

  • Als je geen kleine vormpjes hebt kun je ook één grote quiche maken.

Ingrediënten

  • 150 g courgettes
  • 3 lente-/bosuitjes
  • 6 takjes verse dille
  • 1 citroen
  • 6 el paneermeel
  • 150 g gerookte zalm
  • 4 eieren
  • 3 el crème fraîche
  • boter
  • 6 plakjes bladerdeeg

Benodigdheden

  • 6 bakvormpjes, 12-14 cm.

Bereidingtijd

10 minuten

Aantal personen

6 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

brunch

Voedingswaarden

Energie 673 Kcal
Vetten 27 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 66 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: