Mini-lasagne met asperges, ham en geitenkaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Kook de asperges 4-5 minuten en laat ze uitlekken. Klop de crème fraîche met de geitenkaas en Italiaanse kruiden en voeg peper naar smaak toe.
  2. Leg een vel lasagne met daarop een dubbelgevouwen plak ham in de ovenschaal. Verdeel de helft van de asperges erover met daarop een eetlepel van de crème fraîche met geitenkaas.
  3. Leg het volgende lasagnevel er schuin op. Leg daarop weer ham, asperges en de helft van het overgebleven crème-fraîchemengsel. Dek af met de laatste lasagne en bestrijk met de rest van de crème fraîche.
  4. Bak de mini-lasagne met asperges, ham en geitenkaas 15-25 minuten in het midden van de oven. Bestrooi met de bieslook.

Ingrediënten

  • 400 g witte asperges, geschild
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 g geitenkaas, verkruimeld
  • 1 theel. Italiaanse kruiden
  • 3 lasagnebladen, koelvers
  • 8 plakken gekookte beenham of
  • 8 plakken achterhammen
  • 1 eetl. bieslook, gehakt

Benodigdheden

  • kleine ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

20 minuten

  • 20 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, voorgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.