Miniflensjes met verse aardbeiensaus

Bereiding

  1. Rasp de schil van 1 sinaasappel boven een pannetje en pers deze uit. Schil de andere 2 sinaasappels met een kartelmesje tot op het vruchtvlees en snijd de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit.
  2. Breng het sinaasappelsap met geraspte schil aan de kook. Kook tot de helft van het vocht is verdampt. Zet het vuur uit. Roer de jam erdoor en laat afkoelen.
  3. Maak de aardbeien schoon, halveer ze en meng met de partjes sinaasappel.
  4. Roer van de pannenkoekenmix met de melk een glad beslag zonder klontjes. De hoeveelheid melk is iets meer dan staat aangegeven op de verpakking. Roer het amandelpoeder erdoor.
  5. Verwarm een klontje boter in een grote koekenpan. Schep 3 kleine juslepeltjes beslag naast elkaar in de pan en bak 3 miniflensjes aan beide kanten bruin. Keer ze pas om als de bovenkant droog is.
  6. Laat ze op een bord glijden en zet het bord op een pan met bijna kokend water om ze warm te houden. Bak in totaal 20-24 mini-flensjes.
  7. Leg de warme flensjes op 4 borden. Verdeel het fruit en de saus over de flensjes. Garneer met muntblaadjes.

Tips

  • Vervang eventueel een gedeelte van het fruit door frambozen en/of bosbessen.

Ingrediënten

  • 3 sinaasappels
  • 8 el aardbeienjam
  • 250 g aardbeien
  • 0,5 pak pannenkoekmix
  • 450 ml melk
  • 50 g amandelpoeder
  • 40 g boter
  • 4 takjes verse munt

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

ontbijt

Voedingswaarden

Energie 670 Kcal
Vetten 44 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 42 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: