Mosselen van de barbecue met kruidenboter

Bereiding

  1. Smelt de boter en roer de kruiden erdoor.
  2. Spoel de mosselen schoon en leg ze met de halve citroenen in een hete grillpan of op het rooster van de barbecue.
  3. Rooster de mosselen circa 5 minuten tot ze opengaan. Keer tussendoor om.
  4. Gooi de mosselen die niet open zijn gegaan weg.
  5. Leg de mosselen op een platte schaal en schenk de peterselieboter erover.

Ingrediënten

  • 100 g boter
  • 1 eetl. peterselie, fijngehakt
  • 1 eetl. bieslook, fijngehakt
  • 1 kg mossel
  • 2 citroenen, gehalveerd

Bereidingtijd

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

voorgerecht

Voedingswaarden

Energie 260 Kcal
Vetten 22 g
waarvan verzadigd 14 g
Koolhydraten 5 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.