Mostarda di mele e pere

Bereiding

  1. Breng de rietsuiker met 125 ml water aan de kook en laat circa 10 minuten zachtjes koken. Voeg de peer en appel toe en laat nog 10 minuten koken. Kook intussen in een ander pannetje de suiker met de azijn in circa 10 minuten tot een heldere siroop. Laat zowel het fruit in de siroop als de azijnsiroop afkoelen.
  2. Voeg de mosterd of mosterdpoeder toe aan de azijnsiroop en roer een paar minuten gelijkmatig door het fruit. Bewaar de mostarda in een afgesloten schone pot maximaal 2 maanden in de koelkast. Eenmaal geopend is deze nog zo'n 2 weken houdbaar. Lekker bij een borrelplank met kaas en vleeswaren.

Ingrediënten

  • 300 g rietsuiker
  • 250 g peren, geschild, in gelijke stukken
  • 250 g appels, geschild, in gelijke stukken
  • 100 g suiker
  • 100 ml witte balsamicoazijn of
  • 100 ml blanke azijn
  • 25 g mosterd of
  • 25 g mosterdpoeder

Benodigdheden

  • 1 schone jampot of
  • 1 weckpot

Bereidingtijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: