Najaarspotje van draadjesvlees

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook.
  2. Was de tijm en haal de blaadjes van de takjes.
  3. Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi met wat peper en een klein beetje zout.
  4. Verhit de margarine in een diepe braadpan en bak hierin het vlees op een matig vuur rondom lichtbruin.
  5. Bak de uien, de knoflook en tijmblaadjes 3 minuten mee.
  6. Schenk er 200 ml heet water en het druivensap of de wijn bij, breng tegen de kook aan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (liefst op een vlamverdeler) in ca. 2 1/2 uur gaar.
  7. Maak ondertussen de kool schoon en snijd in 8 parten.
  8. Leg de kool - als het vlees 2 uur heeft gestoofd - in het vocht in de pan a voeg de augurkjes en olijven toe en stoof een half uur mee.
  9. Keer de kool tussentijds 2 keer.
  10. Breng op smaak met peper.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 takjes verse tijm
  • 500 g runderlappen
  • 2 el boter
  • 250 ml rode wijn of druivensap
  • 600 g witte kool
  • 100 g zoetzure augurkjes
  • 50 g groene olijven met piment

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.