Oer-Hollandse hachee

Bereiding

  1. Snij de uien in halve ringen.
  2. Snij het vlees in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter en bestrooi het met peper en zout.
  3. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur aan.
  4. Voeg na een paar minuten ook de uien toe.
  5. Zodra het vlees mooi bruin is gekleurd zet je het vuur wat lager en voeg je de bloem toe.
  6. Laat de bloem een minuutje meebakken terwijl je alles goed blijft omscheppen.
  7. Voeg het bouillonblokje en ongeveer een halve liter water toe.
  8. Het vlees moet net onder staan.
  9. Voeg vervolgens ook de azijn, suiker, kruidnagel en de laurierblaadjes toe.
  10. Laat de hachee aan de kook komen stoof het in ongeveer 3 uur gaar.
  11. Dit doe je met de deksel schuin op de pan op het laagst mogelijke vuur.
  12. Roer de hachee regelmatig door om te voorkomen dat het aanbrandt.
  13. Voeg indien nodig af en toe een klein scheutje water toe.
  14. Haal de kruidnagels en laurierblaadjes voor het opscheppen uit de hachee.
  15. En maak hem indien nodig verder op smaak met peper en zout.
  16. Lekker met aardappels (of rijst) en rode kool.
  17. Recept van projectgezond.nl.

Ingrediënten

  • 400 g runderriblappen
  • 4 grote uien
  • 40 g roomboter
  • 2 el bloem
  • 2 el azijn
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 tl suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.