Omeletrolletjes met rauwe ham en kruidenricotta

Bereiding

  1. Klop de eieren luchtig met de melk en een snufje zout. Verhit een koekenpan met olie en bak 3 dunne omeletten van het eimengsel. Laat de omeletten afkoelen.
  2. Meng intussen de ricotta met de basilicum, bieslook en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrijk de afgekoelde omeletten met de ricotta en verdeel de rauwe ham erover. Rol de omeletten strak op en verpak ze in vershoudfolie. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  4. Snijd de omeletten in rolletjes en steek ze aan prikkertjes.

Ingrediënten

  • 6 eieren, losgeklopt
  • 40 ml melk
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 250 g ricotta
  • 1 handje basilicum, fijngehakt
  • 1 handje bieslook, fijngehakt
  • 3 eetl. citroensap
  • 9 plakken rauwe hammen

Benodigdheden

  • vershoudfolie
  • cocktailprikker

Bereidingtijd

25 minuten

  • 60 minuten koelen

Aantal personen

6 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

klein gerecht

Voedingswaarden

Energie 205 Kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigd 6 g
Koolhydraten 3 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: