Omgekeerde ananastaart

Bereiding

  1. Mix boter en suiker samen in de keukenmachine tot een smeuïg mengsel en voeg dan kokos, zout en het bakmeel toe.
  2. Voeg zodra dit een kruimelig deeg vormt het ei toe en mix nog een minuut goed door.
  3. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie een half uur rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de suiker met het water op lage stand en laat lichtbruin karameliseren.
  5. Vet de taartvorm in met boter en giet de karamel erin.
  6. Snijd de plakken ananas doormidden en snijd de harde kern weg. Verdeel de plakken over de karamel.
  7. Rol het deeg uit tot een lap zo groot als de taartvorm en leg dit over de ananas.
  8. Druk de randen naar binnen en bak de taart in circa 40 minuten.
  9. Laat de taart een half uur afkoelen en keer hem dan om op een platte schaal.

Ingrediënten

  • 100 g boter en, voor het deeg
  • 1 eetl. boter, om in te vetten, voor het deeg
  • 50 g rietsuiker, voor het deeg
  • 50 g kokosrasp, voor het deeg
  • 200 g zelfrijzend bakmeel, voor het deeg
  • 1 ei, losgeklopt, voor het deeg
  • 100 g rietsuiker, voor de vulling
  • 0,5 ananas, geschild, in plakken, voor de vulling

Benodigdheden

  • vershoudfolie
  • lage taartvorm, ca. 25 cm ø

Bereidingtijd

20 minuten

  • 40 minuten oventijd
  • 30 minuten rusttijd
  • 40 minuten afkoelen

Aantal personen

6 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.