Oosters stoofvlees

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en olie en bak het vlees rondom bruin.
  2. Voeg de sjalotjes toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg ketjap, gember, komijn en bloem toe en bak nog 3 minuten.
  3. Verwarm de bouillon en giet deze over het vlees. Voeg de azijn en laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken toe. Breng aan de kook en stoof zachtjes met deksel 2 uur.
  4. Verwijder laurier en kruidnagel. Breng op smaak met zout en peper. Bind de saus eventueel met aangelengde maïzena of allesbinder.
  5. Lekker met rijst of gekookte aardappels en broccoli of sperziebonen.

Ingrediënten

  • 500 g magere runderlappen of, in blokjes
  • 500 g runderriblappen, in blokjes
  • 50 g boter
  • 1 eetl. wokolie
  • 4 sjalotjes of, gesnipperd
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 3 eetl. ketjap manis
  • 1 theel. gemberpoeder (djahé) of
  • 1 verse gember, geschild, geraspt
  • 1 theel. komijnpoeder (djinten)
  • 1 eetl. bloem
  • 700 ml vleesbouillon of
  • 700 ml runderfond
  • 2 eetl. witte wijnazijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • maizena of
  • allesbinder

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.