Oosters stoofvlees

Omschrijving

Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg de sjalotjes toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg ketjap, gember, komijn en bloem toe en bak nog 3 minuten. Verwarm de bouillon en giet deze over het vlees. Voeg de azijn en laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken toe. Breng aan de kook en stoof zachtjes met deksel 2 uur. Verwijder laurier en kruidnagel. Breng op smaak met zout en peper. Bind de saus eventueel met aangelengde maïzena of allesbinder.
Tip: Lekker met rijst en broccoli.
 

Ingrediënten

  • 500 g Ierse runderriblappen, in blokjes
  • 50 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 1 el wok- of arachideolie
  • 4 sjalotjes of 1 grote ui gesnipperd
  • 3 el Ketjap manis of sojasaus
  • 1 tl gemberpoeder of geraspte gemberwortel
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetlepel bloem
  • 7 dl vleesbouillon of runderfond
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • maïzena of allesbinder
     

Bereidingtijd

ca. 150 minuten

Aantal personen

2 personen

Moeilijkheidsgraad

Voedingswaarden

654;19;30;91

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.