Oosters stoofvlees met gember

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe en bak deze 2-3 minuten mee.
  2. Roer de ketjap, bouillon, kokosmelk en laurierblaadjes erdoor. Zorg dat het vlees onderstaat en stoof afgedekt 2-2,5 uur tot het vlees zacht is.
  3. Bind de saus voor het serveren met aangelengde maizena. Schep de helft van de bosui erdoor en strooi de rest van de bosui over het stoofvlees.
  4. Lekker met rijst en geroerbakte sperziebonen, broccoli of paksoi.

Ingrediënten

  • 1 kg runderriblap, in blokjes
  • 4 eetl. zonnebloemolie of
  • 4 eetl. arachideolie
  • 3 uien, in dunne ringen
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 1 verse gember, geschild, geraspt, ca. 4 cm
  • 1 rode peper, in ringetjes, zonder zaadjes
  • 4 eetl. ketjap manis of
  • 4 eetl. sojasaus
  • 800 ml rundvleesbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 laurierblaadjes
  • maizena
  • 1 bosje lente-/bosui, in ringen

Bereidingtijd

30 minuten

  • 150 minuten stooftijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.