Oosterse kippenlevertjes met ananas

Bereiding

  1. Snijd de kippenlevers doormidden en bestrooi ze met bloem, zout en peper.
  2. Verwarm 2 eetlepels van de olie in een wok en roerbak de kippenlevers in 2 à 3 porties rondom bruin.
  3. Schep ze uit de pan en roer het aanbaksel los.
  4. Giet de rest van de olie in de wok en fruit de knoflook, de peper en de specerijen op lage stand circa 2 minuten.
  5. Voeg de kippenlevertjes, ketjap en ananas toe en laat op lage stand nog 5 minuten al roerend doorwarmen. Bestrooi met koriander.

Ingrediënten

  • 600 g kippenlevers, schoongemaakt
  • 2 eetl. bloem
  • 3 eetl. olie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt, zonder zaadjes
  • 1 theel. serehpoeder
  • 1 theel. gemberpoeder (djahé)
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 2 dikke plakken verse ananas of
  • 4 plakken ananassen, blik
  • 1 bos verse koriander, grof gehakt

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.