Oosterse schnitzel met sambal en sesam

Bereiding

  1. Haal de schnitzels door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Kluts in een diep bord de eieren met het gemberpoeder, sesamolie en sambal.
  2. Verdeel de sesamzaadjes over een plat bord. Wentel de bebloemde schnitzels eerst door het eimengsel en daarna door het sesamzaad. Druk de sesamzaadjes goed aan.
  3. Verhit de olie en bak hierin de schnitzels op middelhoge stand in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
  4. Lekker met gebakken paksoi en rijst.

Ingrediënten

  • 4 varkensschnitzels, ongepaneerde, à 125 g
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 0,5 theel. gemberpoeder (djahé)
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 theel. sambal oelek
  • 4 eetl. sesamzaad
  • 3 eetl. arachideolie

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.