Oosterse schnitzel met sambal en sesam

Omschrijving

Haal de schnitzels door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Kluts in een diep bord de eieren met het gemberpoeder, sesamolie en sambal. Verdeel de sesamzaadjes over een plat bord. Wentel de bebloemde schnitzels eerst door het eimengsel en daarna door het sesamzaad. Druk de sesamzaadjes goed aan. Verhit de olie en bak hierin de schnitzels op middelhoge stand in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Lekker met gebakken paksoi en rijst.

Tip: Lekker met een ananassaus; verwarm 2 blikjes ananasstukjes op sap met 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels azijn en 1 theelepel mosterd. Bind met aangelengd aardappelmeel of maïzena.

Ingrediënten

  • 4 varkensschnitzels (ongepaneerde, à 125 g)
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 0,5 theel. gemberpoeder (djahé)
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 theel. sambal oelek
  • 4 eetl. sesamzaad
  • 3 eetl. arachideolie

Bereidingtijd

ca. 20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Voedingswaarden

410;21;37;18

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.