Opperdoezer ronde maaltijdsalade
Bereiding
- Schil de aardappels snijd ze in blokjes van ca. 2 cm, zet ze op in koud water, breng aan de kook en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
- Afgieten en laten afkoelen.
- Kook de eieren in kokend water 8 minuten.
- Onder de koude kraan laten schrikken, afkoelen, pellen en in stukjes snijden.
- Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in zeer dunne plakjes.
- Kook de roosjes en plakjes in kokend water in 3-4 minuten beetgaar.
- Afgieten en laten afkoelen.
- Snijd de tomaten in kleine partjes.
- Snijd de Amsterdamse uitjes in vieren.
- Snijd de ham en de kaas in kleine stukjes.
- Meng voor de dressing de mayonaise met de mosterd, ca. 6 el van het uitjesvocht en peper naar smaak.
- Meng op een grote platte schaal of 4 borden de aardappel, broccoli, tomaten, uitjes, ham, kaas en de helft van de peterselie losjes doorelkaar.
- Verdeel de dressing erover en bestrooi met het ei en de rest van de peterselie.
Ingrediënten
- 1 kg Opperdoezer ronde
- 2 eieren
- 400 g broccoli
- 4 tomaten
- 8 el Amsterdamse uien inclusief vocht
- 200 g West-Friese achterham dikke plak
- 100 g oude kaas dikke plak
- 6 el Zaanse mayonaise
- 1 el zaanse mosterd
- 6 el peterselie, grof gehakt
Bereidingtijd
25 minuten
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
hoofdgerecht