Oranje fruitsalade met parmaham
Bereiding
- Maak eerst de dressing door alles door elkaar te kloppen tot een glad geheel.
- Snijd het fruit in plakken en schep dit met de dressing door elkaar.
- Verdeel de hamrepen erover en bestrooi met wat peper en de basilicum.
Tips
- Lekker met geroosterd brood en olijfolie.
Ingrediënten
- 3 nectarines, gewassen, rijpe
- 1 mango, geschild
- 150 g parmaham of, in brede repen
- 150 g prosciutto crudo, in brede repen
- 2 eetl. verse basilicum, grof gehakt
- 1 eetl. honing, voor de dressing
- 1 theel. grove mosterd, voor de dressing
- 2 eetl. citroensap, vers, voor de dressing
- 1 theel. citroenrasp, voor de dressing
- 3 eetl. zonnebloemolie, voor de dressing
Bereidingtijd
15 minuten
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
lunch, brunch, bijgerecht
Voedingswaarden
Energie | 250 Kcal |
---|---|
Vetten | 13 g |
waarvan verzadigd | 3 g |
Koolhydraten | 19 g |
Vezels | 0 g |