Ovengebakken aardappelschijfjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200┬║C. Snijd de aardappels in de lengte door en snijd of schaaf ze in zeer dunne plakjes (doe dit eventueel in een keukenmachine).
  2. Schep de aardappelschijfjes in een grote kom door elkaar met de rozemarijn, olijfolie, de helft van de boter, zout en peper. Neem steeds een stapeltje schijfjes en leg deze in de ovenschaal. Vul op deze manier de schaal en giet de rest van de boter over de aardappelschijfjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak circa 15 minuten in het midden van de oven. Neem het folie van de schaal en bak in nog circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  3. Neem steeds een stapeltje schijfjes en leg deze in de ovenschaal. Vul op deze manier de schaal en giet de rest van de boter over de aardappelschijfjes.
  4. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak circa 15 minuten in het midden van de oven. Neem het folie van de schaal en bak in nog circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

  • 300 g zoete aardappels, schoongeboend
  • 300 g vastkokende aardappels, schoongeboend
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter, gesmolten

Benodigdheden

  • ovenschaal, ingevet
  • aluminiumfolie

Bereidingtijd

15 minuten

  • 35 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.