Ovenschotel met roti­-ragout

Voorbereiding

Meng de bloem met de boter en een flinke snuf zout in de keukenmachine tot grove kruimels. Houd 1 eetlepel van het ei apart en voeg de rest van het ei en 1 eetlepel ijskoud water beetje bij beetje toe. Mix tot het een glad deeg is dat van de bodem loskomt. Verpak in folie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

Bereiding

  1. Verhit de olie en fruit hierin de uien in circa 5 minuten glazig. Voeg de kerrie en kipfilet toe en braad de kip aan alle kanten aan. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  2. Voeg de aardappelblokjes en sperziebonen toe, giet de bouillon erover en laat afgedekt 30 minuten stoven op een lage stand. Breng de ragout op smaak met zout, peper en eventueel nog wat kerrie. Schep alles in de ovenschaal en laat daarbij het vocht achter in de pan.
  3. Neem het deeg uit de koelkast. Breng het vocht opnieuw aan de kook, bind met een beetje allesbinder en giet over de ragout.
  4. Verwarm de oven voor op 200┬║C. Rol het deeg uit tot een lap die iets groter is dan de ovenschaal en leg het over de randen van de schaal. Druk de rand aan en snijd overtollig deeg weg. Maak eventueel een gegolfd randje en versier het deegdeksel met muzieknoten van restjes deeg.
  5. Bestrijk het deeg met ei en bak in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin. Lekker met een salade van fijngesneden bleekselderij, wortel, rettich en bieslook.

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 100 g boter, koud, in blokjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 6 g kipdijfilets of, in blokjes
  • 600 g kipfilets, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 vastkokende aardappels, in blokjes
  • 300 g sperziebonen, in stukjes
  • 500 ml kippenbouillon, van 1 tablet
  • allesbinder

Benodigdheden

  • keukenmachine
  • vershoudfolie
  • ovenschaal, 1,5 l of
  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes, ingevet

Bereidingtijd

45 minuten

  • 30 minuten oventijd
  • 60 minuten koelen

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 775 Kcal
Vetten 40 g
waarvan verzadigd 19 g
Koolhydraten 62 g
Vezels 8 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.