Ovenschotel met zoete aardappel, aubergine en saucijs

Bereiding

  1. Bestrooi de plakken aubergine aan beide kanten licht met zout. Leg ze op keukenpapier circa 30 minuten onder een plank om er wat vocht aan te onttrekken.
  2. Kook ondertussen de aardappelschijfjes in circa 5 minuten beetgaar in water met zout. Giet ze af en laat afkoelen.
  3. Snijd de saucijzen in de lengte in vieren. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de repen worst met de kruiden en kaneel om en om.
  4. Dep de plakken aubergine droog en bestrijk ze dun met de resterende olie. Gril ze in porties aan beide kanten bruin.
  5. Laat voor de bechamelsaus de boter smelten en roer de bloem erdoor tot deze van de bodem loskomt. Giet de melk er beetje bij beetje bij en roer met een garde tot een gladde saus. Breng de saus aan de kook en laat minimaal 3 minuten doorkoken. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Verwarm de oven voor op 200┬░C. Giet een beetje saus in een ovenschaal. Bedek eerst met de helft van de aardappel, gevolgd door de helft van de aubergine en dan de helft van de worst. Herhaal deze stappen en eindig met een laag bechamelsaus. Bak de schotel in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

Ingrediënten

  • 2 aubergines, in dunne plakken
  • circa 3 eetl. zonnebloemolie
  • 500 g zoete aardappels, geschild, in dunne plakken
  • 4 saucijzen
  • 1 theel. gedroogde rozemarijn
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • mespunt kaneelpoeder
  • 25 g boter, voor de bechamelsaus
  • 25 g bloem, voor de bechamelsaus
  • 300 ml melk, warm, voor de bechamelsaus
  • nootmuskaat, voor de bechamelsaus

Benodigdheden

  • keukenpapier
  • grillpan
  • ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

55 minuten

  • 20 minuten oventijd

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.