Pad Thai met kip, Chinese kool en pinda’s

Bereiding

  1. Breng de vissaus (of sojasaus), tamarinde siroop (of Balsamico) en de suiker al roerende aan de kook. Zet het vuur uit zodra de suiker is opgelost. Breng ruim water aan de kook. Zet het vuur af.
  2. Leg de rijstnoedels ca. 2 minuten in het water tot ze bijna helemaal zacht zijn. Afgieten, afspoelen, laten uitlekken en mengen met een scheutje olie.
  3. Was en droog ondertussen de Chinese kool en snijd in smalle reepjes. Snijd de peper in smalle ringetjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Houdt de groene ringetjes apart van de lichte. Hak de pinda’s fijn. Breek de eieren boven een kommetje en klop ze los.
  4. Zet een wok op het hoogste vuur. Schenk er als de wok heet is een scheut arachideolie in en roerbak de kip 2 minuten op een hoog vuur. Schep de peperringetjes, lichte bosuienringetjes en kool erdoor en roerbak 4 minuten. Voeg dan de noedels en de helft van de saus toe. Wok nog 2-3 minuten. Giet de eieren erbij en wok heel even tot het ei beginnen te stollen. Voeg de taugé toe en schep alles door elkaar. Proef en voeg naar smaak meer saus toe.
  5. Verdeel over 4 kommen of borden en strooi de pinda’s en groene uienringen erover. Besprenkel eventueel met een paar druppels sesamolie.

Tips

  • In plaats van Chinese kool kun je ook spitskool of paksoi gebruiken.
  • Pad Thai is koud als salade ook lekker. Houdt bij de bereiding de helft van de kool en alle taugé achter (om rauw te gebruiken). Laat de Pad Thai afkoelen. Schep dan de rauwe kool, de taugé en de rest van de saus erover. Knijp er eventueel een limoentje over uit en strooi er ook wat koriander over.

Ingrediënten

  • 4 el Vietnamese vissaus of sojasaus
  • 4 el tamarinde siroop of balsamico-azijn
  • 4 el rietsuiker
  • 225 g zilvervlies rijstnoedels
  • arachideolie
  • 1 Chinese kool
  • 1 rode peper
  • 4 lente-/bosuitjes
  • 75 g pinda's
  • 200 g kipgehakt of kleine kipstukjes
  • 4 eieren
  • 150 g taugé

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 704 Kcal
Vetten 28 g
waarvan verzadigd 8 g
Koolhydraten 76 g
Vezels 10 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: