Paddenstoelen en prei plaattaart met spekjes en oude kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd grote paddenstoelen klein. Knip de plakjes spek in drieën. Bak de plakjes spek in een grote droge koekenpan op een laag vuur zachtjes uit. Haal ze uit de pan. Doe de prei in de pan van het spek en roerbak ze 2-3 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak nog 4 minuten. Schep in een vergiet en laat afkoelen.
  3. Klop de eieren los met de melk, de kruiden, de kerrie, wat peper en ½ tl zout. Bedek een bakplaat met opstaande randen met het deeg. Vouw de randen een ½ cm om. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Verdeel het paddenstoelenpreimengsel, de spekjes, de kaas en het eimengsel er gelijkmatig over. Bak in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een tomatensalade.

Tips

  • Snijd de plaattaart in kleine stukjes en serveer als borrelhapje! Ook lekker om koud mee te nemen in de lunchtrommel.
  • Gebruik i.p.v. spek een harde kaas of zachte geitenkaas.

Ingrediënten

  • 500 g gemengde paddenstoelen
  • 100 g gerookt ontbijtspek
  • 400 g prei, in ringen
  • 2 eieren
  • 25 ml melk
  • 3 el verse gemengde kruiden, grof gehakt
  • 0,5 el kerriepoeder
  • peper en zout
  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 g oude kaas, geraspt

Bereidingtijd

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 550 Kcal
Vetten 38 g
waarvan verzadigd 19 g
Koolhydraten 27 g
Vezels 6 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: