Paddenstoelen-pie met rundvlees en zoete aardappel

Voorbereiding

Meng 200 gram bloem in een keukenmachine met een snuf zout en de boter tot grove kruimels en voeg dan 100 ml ijskoud water toe. Kneed tot een glad deeg, verpak in folie en leg circa 30 minuten in de koelkast. Snijd intussen de paddenstoelen in grote stukken. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak nog 1 minuut op een hoge stand. Voeg de aardappelblokjes, paddenstoelen en 1 eetlepel bloem toe en roerbak kort. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de ragout op de laagste stand nog circa 5 minuten zachtjes doorkoken. Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen tot lauwwarm. Breng de vulling eventueel op smaak met zout en peper.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200┬║C. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap.
  2. Bestuif ook de ovenschaal met bloem en bekleed met het grootste gedeelte van het deeg. Houd de rest van het deeg apart.
  3. Vul de deegvorm met de afgekoelde ragout en vorm van de rest van het deeg een deksel. Druk de randen van het deksel op de deegrand vast en bestrijk het deksel met ei.
  4. Bak de pie in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Neem uit de oven en laat circa 10 minuten rusten. Lekker met een groene salade.

Ingrediënten

  • 200 g bloem en
  • 2 el bloem, om te bestuiven
  • 100 g boter
  • 400 g cantharellen of, schoongeveegd, voor de vulling
  • 400 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd, voor de vulling
  • 2 el olijfolie, voor de vulling
  • 2 uien, grof gesnipperd, voor de vulling
  • 250 g bieflappen, in dunne reepjes, voor de vulling
  • 200 g zoete aardappels, geschild, in blokjes, voor de vulling
  • 1 el bloem, voor de vulling
  • 250 ml rundvleesbouillon, warm, voor de vulling
  • 1 ei, losgeklopt, voor de vulling

Benodigdheden

  • vershoudfolie
  • ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

15 minuten

  • 30 minuten oventijd
  • 30 minuten koelen

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.